U bent weer aan de slag na een hopelijk heerlijke en ontspannende zomervakantie. Wat ligt er op kantoor op u te wachten? Het enthousiasme en we werklust die na de vakantie aanwezig zijn (bij de meesten) moet nu benut worden. Welke 4 zaken verdienen nu echt uw aandacht:

1 Ga de mailbox te lijf!

Ja, die inbox zit wel vol na pakweg 3 weken. Begin met het meest recente bericht en werk dan naar achteren. Handige tip uit de Getting Things Done methode – maak mapjes als Eerstvolgende actie, Wacht op iemand anders etc. Dan is die inbox zo leeg of in elk geval overzichtelijk. Probeer rond de 10 berichten in de inbox te behouden. Niet meer.

2 Plannen!

Maak een plan van al die goede creatieve ideeën die deze zomer langs kwamen. Registreer het in elk geval – bij voorkeur in Exact Synergy – zodat het niet wordt vergeten. En de agenda is vast al weer volgepland door collega’s, zorg dat er voorbereidingstijd is ingepland om deze afspraken goed voorbereid in te gaan.

3 Keuzes maken

4 Een nieuwe vakantie?

Gewoon doen! Vraag verlof aan voor een nieuwe heerlijke vakantie of verlofperiode. Dan komt er vanzelf energie vrij voor de werkzaamheden van de dag.