Activium haalt met Real-HRM in 25 minuten € 183.500 op bij investeerders

Gepubliceerd op 22 oktober 2015

Om de snelle groei verder te steunen en Real-HRM versneld te kunnen doorontwikkelen, startte het bedrijf achter Real-HRM, Activium, een crowdfinance campagne. Die verliep uitzonderlijk succesvol.

Meer tijd voor mensen, minder tijd kwijt aan administratie. Dat is de belangrijkste toegevoegde waarde van Real-HRM, de softwareoplossing die draait op het Exact Synergy platform en sinds de officiële introductie eind 2014 een groeispurt doormaakt. Om de snelle groei verder te steunen en Real-HRM versneld te kunnen doorontwikkelen, startte het bedrijf achter Real-HRM, Activium, een crowdfinance campagne. Die verliep uitzonderlijk succesvol: nadat het bedrijf in het eigen netwerk al € 66.500 ophaalde, werd vanmorgen, binnen 25 minuten nog eens € 183.500 opgehaald bij de investeerders van het platform van Collin Crowdfund.

Een belangrijk deel van de tijd van HR-professionals gaat naar de administratie van HR-processen: van verlof en verzuim tot instroom, doorstroom en uitstroom. Met Real-HRM kunnen bedrijven al deze processen nu makkelijk automatiseren. Zo besparen hun HR-professionals veel tijd die zij kunnen besteden aan strategie, advies en coaching. Eenvoudige portalen voor lijnmanagers en medewerkers zorgen dat de administratie lokaal kan worden afgehandeld en continu up-to-date is. In de praktijk biedt Real-HRM vooral uitkomst voor bedrijven vanaf 50 medewerkers. Real-HRM kan als een zelfstandige oplossing worden gebruikt of draaien op het Exact Synergy Platform. En doordat de opzet goed aansluit bij eventuele andere Exact Software en de vormgeving gebruiksvriendelijk is, kan iedereen in de organisatie ermee uit de voeten. Henk-Jan Wijnbergen, algemeen directeur Activium: “We zien dat voor bedrijven de stap naar Real-HRM relatief klein is, maar in de praktijk juist erg veel toegevoegde waarde biedt. In termen van tijdbesparing maar ook van datakwaliteit. Dat is dubbel winst voor de HR-afdeling.”

Snelle groei
Sinds de officiële lancering van Real-HRM door Exact eind 2014 is het product snel gegroeid. Real-HRM wordt inmiddels gebruikt door vele tientallen bedrijven en de vraag neemt toe, ook vanuit het buitenland. Met de opgehaalde financiering kan Activium Real-HRM versneld doorontwikkelen en klaarmaken voor internationale groei, onder meer door de introductie van een Duitse, Vlaamse, Spaanse en Franse versie.

€ 183.500 in 25 minuten
Nadat Activium in het eigen netwerk al € 66.500 ophaalde, staken de investeerders van Collin Crowdfund in slechts 25 minuten nog eens € 183.500 in het bedrijf. In ruil voor de vierjarige lening ontvangen de in totaal 140 investeerders een jaarlijkse vaste rente van 8%. Henk-Jan Wijnbergen over het succes: “Dit verloop van de campagne is wat ons betreft de best mogelijke bevestiging van het groeipotentieel van Real-HRM en geeft ons nóg meer vertrouwen en energie voor de toekomst.”


Over Collin Crowdfund
Via haar online platform slaat Collin een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk en opportuun werkt Collin daarbij samen met onder andere banken, bedrijfskundig adviesbureaus en accountants. Om zowel de investeerder als de ondernemer optimaal succesvol te laten zijn, is de screening uiterst zorgvuldig. Zo introduceerde Collin ‘Crowdfund Coaches’ die de ondernemer begeleiden in het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach de uitwisseling van informatie tussen de ondernemer en de investeerders die de lening verzorgden. www.collincrowdfund.nl


Over Activium
Activium is een sterk groeiende organisatie op het gebied van bedrijfssoftware voor het MKB en middelgrote organisaties. Activium is buiten Gold Partner van Exact ook leverancier van diverse aanvullende software. Daarnaast ontwikkelt Activium eigen software en maatwerkprogrammatuur.

Activium bestaat uit 3 businessunits:

–          Activum BV; verzorgt verkoop, marketing ende implementaties van onze oplossingen bij klanten.

–          Activium in The Cloud; verantwoordelijk voor het aanbieden van onze oplossingen als een service (SAAS).

–          Activium Real Solutions; ontwikkelt standaardoplossingen en maatwerk.

 

Delen: