Activium start crowdfunding campagne voor doorontwikkeling Real-HRM

Gepubliceerd op 14 oktober 2015

Activium start een bijzondere inzamelmethode om het product Real-HRM een extra impuls te geven op het gebied van ontwikkeling, marketing en verkoop.

Samen met zijn consultants en software partner Exact, wil Henk-Jan Wijnbergen Real-HRM naar een next level brengen. Met deze financiering kan Activium de groei die Real-HRM doormaakt een extra boost geven. Ten behoeven van de doorontwikkeling wil Activium €250.000,- ophalen via het platform van Collin Crowdfund.

Real-HRM, het belangrijkste Real product is één van de 3 pijlers van Activium BV. Een andere pijler is de dealer activiteiten van Activium. Deze activiteiten worden samen met de franchisenemers van Activium uitgevoerd. Activium in the Cloud is de derde pijler. Deze activiteit is ontwikkeld en wordt beheerd door Efficon. Gebruikers hoeven geen software te installeren, men kan eenvoudig gebruik maken van de internet browser. Informatie is via een beveiligde verbinding beschikbaar, waar en wanneer men dit wenst. Zo kan de klant optimaal profiteren van de flexibiliteit en kostenbesparing die deze manier van werken met zich meebrengt.

De kracht van Real-HRM

Met Real-HRM houdt een organisatie overzicht over alle HR-gerelateerde zaken. Van instroom naar doorstroom en uitstroom. Maar ook alle andere HR-processen, waaronder het beoordelingsproces en de verlof- en verzuimregistratie worden door Real-HRM ondersteund. Eenvoudige portalen voor de HR-medewerkers, de managers (MSS) en medewerkers (ESS) zorgen ervoor dat iedere medewerker betrokken kan worden bij de HR-processen. Doordat op deze manier veel data beschikbaar komt en er juist tijd vrijkomt, kan de HR-afdeling een betere invulling geven aan tactisch en uiteindelijk strategisch HRM-beleid. Heldere informatievoorziening resulteert in tevreden medewerkers met hoge betrokkenheid, minder verloop en een lager ziekteverzuim. Dit zijn doelstellingen voor elke organisatie. Op dit moment is Real-HRM in het Nederlands en het Engels beschikbaar en wordt er gewerkt aan de Franse, Duitse en Spaanse vertaling. Door de opzet van de software zijn andere talen eenvoudig toe te voegen. Activium is samen met partners uit de diverse landen aan het onderzoeken welke landen qua wetgeving goed aansluiten. Eind 2015 zullen de eerste twee landversies buiten Nederland beschikbaar komen.

Positionering in de markt

De positie van HRM binnen een organisatie zegt iets over de professionaliteit in samenhang met de omvang van de organisatie. Real-HRM in de huidige vorm is geschikt voor organisaties vanaf circa 50 medewerkers. Het einddoel van vrijwel elke HR-afdeling is strategische HRM. Om dit te bereiken is behalve capaciteit, ook betrouwbare HR-data van belang. Real-HRM is uitermate geschikt om deze data te verkrijgen en op te slaan. Hierna kan de verkregen data, met bijvoorbeeld Qlikview of andere BI software, worden gebruikt voor tactische en strategische beslissingen. HCM (Human Capital Management) is de nieuwe trend in HR-land. Bij HCM wordt de HR-data gekoppeld aan andere data, zoals CRM, productie en/of finance, om uiteindelijk de effecten van HRM te meten met andere processen. Deze next step is door de opzet van Real-HRM maar een relatief kleine stap.

Lening via Collin

Via Collin Crowdfund wil Activium € 250.000,- ophalen in de vorm van een vierjarige lening met een vaste rente van 8%. Dit geld wordt primair gebruikt voor ontwikkeling, internationalisering en Sales & Marketing. Iedereen kan – na eenmalige en kosteloze registratie bij Collin – vanaf € 500,- investeren in Real-HRM. Voor investeringen vanaf € 1.000,- biedt Activium een extra beloning in de vorm van een boek ‘Gaat niet bestaat niet’! van topondernemer Richard Branson. Investeerders met een investering vanaf €2500,- worden uitgenodigd voor de lustrum party van Real-HRM medio 2017.

Over Collin Crowdfund

Via haar online platform slaat Collin een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk en opportuun werkt Collin daarbij samen met banken en accountants. Om zowel de investeerder als de ondernemer optimaal succesvol te laten zijn, is de screening uiterst zorgvuldig. Zo introduceerde Collin ‘Crowdfund Coaches’ die de ondernemer begeleiden in het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach tussen de ondernemer en de investeerders die de lening verzorgden. www.collincrowdfund.nl

Over Activium

Activium is een sterk groeiende organisatie op het gebied van bedrijfssoftware voor het MKB en middelgrote organisaties. Activium is buiten Gold Partner van Exact ook leverancier van diverse aanvullende software. Daarnaast ontwikkelt Activium eigen software en maatwerkprogrammatuur.

Activium bestaat uit 4 businessunits:

– Activum Business Consultancy; verzorgt de implementaties van onze oplossingen bij klanten.
– Activium in The Cloud; verantwoordelijk voor het aanbieden van onze oplossingen als een service (SAAS)
– Activium Real Solutions; ontwikkelt standaardoplossingen en maatwerk
– Activium Sales & Marketing; verantwoordelijk voor de sales en marketing binnen Activium.

 

Delen: