Werving nieuw personeel

Wat kan automatiseren betekenen?

Werving en selectie

Werving en selectie is een van de meest tijdrovende activiteiten van de HR afdeling. Het succes van uw organisatie staat of valt met het aantrekken en behouden van de juiste mensen. Maar waar en hoe vindt u de geschikte medewerker? Hoe helpt automatisering hierbij?

Real-HRM digitaliseert uw recruitmentproces en ondersteunt uw zoektocht naar nieuwe collega’s. Real-HRM automatiseert het openstellen van vacatures, het beoordelen van sollicitanten en de administratieve afhandeling van het sollicitatieproces.

De gegevens van alle sollicitanten worden geregistreerd in Real-HRM. Real-HRM biedt ook geautomatiseerde administratieve afhandeling voor de sollicitanten die niet geselecteerd worden. Automatisering van deze processen bespaart u veel tijd en energie, maar ook directe kosten.

Voordelen

  • Vacatures snel en eenvoudig zichtbaar op uw website;
  • Sollicitanten die reageren via uw website worden aangemaakt in Real-HRM;
  • Matchen van sollicitanten aan vacatures;
  • Bewaking van de sollicitatiegesprekken.

Vacatures snel en eenvoudig zichtbaar op uw website

Zodra er zich een vacature voordoet kan een teamleider of manager in Real-HRM een verzoek aanmaken om de vacature te publiceren. Na goedkeuring van de vacature, door bijvoorbeeld de afdeling HR of Communicatie, wordt de vacature automatisch gepubliceerd op uw website. Op uw website kunnen sollicitanten een sollicitatieformulier invullen.

Matchen van sollicitanten aan vacatures

Real-HRM selecteert automatisch de sollicitanten die voldoen aan de eisen om een gesprek aan te gaan. Indien de sollicitant niet voldoet zal deze automatisch een afwijzingsmail ontvangen. 

Sollicitanten die reageren via uw website worden aangemaakt in Real-HRM

De gegevens van de sollicitanten komen automatisch in Real-HRM en komen direct terecht bij de gewenste medewerker in de organisatie. Daardoor is in één oogopslag te zien hoeveel mensen en wie er hebben gesolliciteerd op een bepaalde vacature.

Bewaking van de sollicitatiegesprekken

Nadat er contact is geweest met de sollicitant voor een afspraak, kan de afspraak worden ingepland in Real-HRM. Vervolgens kan er automatisch een bevestigingsmail worden verstuurd naar de sollicitant. Wanneer na het gesprek wordt vastgesteld dat de kandidaat niet voldoet, stopt in Real-HRM het proces. Indien gewenst kan de sollicitant nog een automatische afwijzingsmail krijgen. Dit zal natuurlijk pas wenselijk zijn nadat de sollicitant telefonisch is ingelicht. Indien de kandidaat wel voldoet wordt het verzoek ‘arbeidsvoorwaardengesprek’ automatisch opgestart. 

 

 

Meer informatie?

Wilt u aan de slag met uw instroomproces in Exact Synergy met Real-HRM? Neem contact met ons op. Wij laten u graag zien hoe u uw HR processen met Real-HRM kunt automatiseren.