Bedrijfsprosessen

procesworkshop

Betere samenwerking en prestaties

Om bedrijfsprocessen bespreekbaar te maken en grondig in kaart te brengen, zijn geavanceerdere methoden nodig dan een Brown Paper sessies met gele stickers. Gelukkig bestaan er tegenwoordig slimme en praktische hulpmiddelen voor het beter begrijpen, verbeteren en delen van processen; procesworkshops.

Activium is al vele jaren specialist in het implementeren van informatiesystemen. Wij verhogen het succes van de implementatie door uw eigen medewerkers te betrekken bij het veranderproces. Hierbij is het noodzakelijk dat uw bedrijf de huidige processen goed heeft vastgelegd, om daarna samen met uw medewerkers de veranderingen ook goed in beeld te brengen. Een Engage procesworkshop geleid door onze Activium business consultants is een uitstekende methode om uw bedrijfsprocessen bespreekbaar te maken en grondig in kaart te brengen.

Waarom procesmanagement?

Processen zijn de levensader van iedere organisatie. Zij vormen de sleutel tot een effectieve bedrijfsvoering en vormen de spil van doorlopende verbetering. Met goede processen verbetert u klant-tevredenheid en verlaagt u kosten en verbetert u de kwaliteit. Vaak samengevat als LEAN neemt procesmanagement een vlucht bij veel organisaties

De sleutel tot een succesvolle software implementatie is de betrokkenheid van uw eigen medewerkers. Door hen te betrekken in procesvastlegging en centraal te zetten bij procesdiscussies, zijn ze zélf in staat om hun processen in kaart te brengen en te verbeteren. Met Engage Proces worden processen tijdens workshops interactief getekend en heeft u direct een kloppende procesplaat. De teams ervaren dat hun suggesties direct worden meegenomen.

Met Engage Proces bespreekt u processen tot in de kern, brengt u creatief denken boven tafel en misschien nog belangrijker, wint u draagvlak voor uw verbeterplannen.

Procesworkshops

Procesworkshops zijn booming! Procesworkshops bieden betrokkenheid en empowerment van de teams, voeren tot procesverbetering en daarmee tot verbeterde samenwerking en prestaties! 

Een workshop duurt normaliter 1 dagdeel waarbij een proces wordt gekozen dat er echt toe doet. Bij voorkeur een klantproces waarvan alle medewerkers beseffen dat een verbetering iedereen kan helpen. Na afloop worden de processen verder uitgewerkt door onze consultant en later via Engage Proces gedeeld met uw medewerkers. Dan kan er feedback gegeven worden en uiteindelijk is het complete proces voor iedereen duidelijk.

Het voordeel

Juist omdat de processen duidelijk zijn voordat de implementatie van het informatiesysteem start, verlopen alle implementatie werkzaamheden sneller en efficiënter met als eindresultaat een succesvol project!

Incompany workshop

Heeft u ook behoefte aan een proces workshop? In uw eigen bedrijfsomgeving organiseren wij deze workshop voor uw team. Interesse? Neem gerust contact op en wij helpen hierbij.