Henk-Jan Wijnbergen | Directie

Henk-Jan Wijnbergen is verantwoordelijk voor het algemene management, de sales en de marketing van Activium. Hij begeleid klanten, prospects en zijn collega’s bij de wat complexere beslissingsmomenten. Henk-Jan is in 1969 geboren en daarna getogen in Hengelo(O). Op de HEAO in Zwolle is hij afgestudeerd in de richting Register Accountancy. 

Zodra hij de kans krijgt, is hij met surfplank of kite op het water te vinden. Sporten vindt Henk-Jan belangrijk voor de sociale en lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Samenwerken, genieten, verantwoordelijkheid nemen en beter worden zijn zomaar een paar aspecten die bij een teamsport ontwikkeld worden. Voor zijn dochters en hun vriendinnetjes heeft hij een hockeyclub in Twello opgericht. Samen met een aantal enthousiastelingen had Henk-Jan een opportunistische doelstelling waarnaar ook gehandeld werd. Binnen de uitgestippelde route kwam er een volwaardige hockeyclub met een mooie startaccommodatie. Dit was een tijdrovend, maar voor hem ook zeer leerzaam traject.

Ik vind het heerlijk om iets te creëren of om iets te verbeteren. Mede door mijn ervaring en analytisch vermogen, bekijk ik situaties op hoofdlijnen.

Daardoor kan ik snel de risico’s en (on)mogelijkheden in beeld krijgen. Denken in mogelijkheden is een tweede natuur en ik neem dan ook niet snel genoegen met een onmogelijk antwoord.

Specialisme Henk-Jan Wijnbergen

Het ondernemen startte in het 3e jaar van de HEAO (1991) met een samenwerking met Richard Verbeek. Hij was eigenaar en oprichter van New Release Automatisering. Samen met Ruud Masselink werd de implementatie van King en Exact bij de klanten van New Release verzorgd. Ze besloten om een full-service automatiseringsbedrijf te starten in Ommen, New Release Ommen. Dit bedrijf is verkocht aan Advisie Automatisering. Hier is Henk-Jan in het management team actief geweest. 

In 2002 besloot hij om toch weer als ondernemer te starten. De naam Activium werd bedacht en al snel kreeg hij een aantal klussen via zijn netwerk. Thom van der Meulen kwam op zijn pad. Ze besloten om samen te werken, ieder vanuit eigen bedrijf. Dit beviel goed en op 1 januari 2003 kozen ze voor de franchiseconstructie van het huidige Activium. De visie; lean and mean, pragmatisch, klantgericht.

Ik ben vooral bezig om Activium in een fase te brengen, waar onze klanten zich nog meer gewaardeerd zullen voelen.

Delen: