Officiële feestdagen invoeren

Gepubliceerd op 20 mei 2016

Officiële feestdagen kunnen per land, divisie of locatie verschillen. Omdat deze dagen niet als verzuim- of verlofdag gelden en dus bij de berekening van het aantal verzuimdagen buiten beschouwing gelaten moeten worden, dient u deze dagen vooraf in te voeren in het systeem.

Officiële feestdagen onderhouden
U kunt de feestdagen onderhouden via het menupad [Modules, HRM, Inrichting, Roosters, Officiële feestdagen] of via [Modules, HRM, Overzichten, Planning, Officiële feestdagen].

Klik op ‘Tonen’ om de eventuele reeds ingevoerde feestdagen te bekijken. Indien u een bestaande feestdag wilt wijzigen, klikt u door op de datum en vervolgens op ‘Bewerken’. Om een geheel nieuwe feestdag in te voeren kunt u kiezen voor ‘Nieuw’. Het aanmaken of bewerken van een feestdag ziet er als volgt uit:

In de velden ‘Divisie’, ‘Locatie’ of ‘Jaar (Naar)’ kunt u de gegevens invoeren waarnaar de feestdagen gekopieerd dienen te worden.

Rollen en rechten
Om officiële feestdagen aan te kunnen maken, te kunnen bewerken of te kopiëren is het functierecht 104 – Maintain public holiday for a country nodig. Dit functierecht is standaard gekoppeld aan de rollen HR en HR Assistant.

Delen: