Dienstverlening

Ieder traject is uniek

Betrouwbaar en vakkundig

Uw organisatie goed laten werken met software is een vak apart. Dit vak beheersen de specialisten van Activium als geen ander. We halen samen met u alles uit de software.

Eigenlijk begint alles met het kennismakingsproces. In goed overleg bekijken we welke aanpak past bij uw situatie. Soms volstaat een afspraak met een consultant, maar het kan ook voorkomen dat we een projectteam formeren en eerst een vooronderzoek gaan doen. Onze aanpak kiezen we samen met u. En bestaat uit verschillende fases en diensten die we hieronder toelichten.

Adviesgesprek

Kennismaken met Activium - het adviesgesprek. Dit wordt door de verantwoordelijke consultant of door een ervaren software adviseur gedaan. Goed luisteren naar hoe u de toekomst van uw organisatie ziet. En dan samen de rol van Activium bepalen. Dat is hoe wij werken.

Graag delen we onze ervaring van honderden projecten om ook uw bedrijf beter te maken.

Afhankelijk van het vraagstuk maken wij een voorstel voor het vervolg.

  • Soms is dit een demonstratie, deze passen we aan met voor u herkenbare gegevens.
  • Een vooronderzoek behoort in deze fase ook tot de mogelijkheden. Dan werken we de situatie uit zoals deze nu is en wat deze moet worden.


Vooronderzoek

Een vooronderzoek is dé ideale manier om risico’s te minimaliseren. Een prettige manier het traject op te starten en tijdswinst te behalen om de kosten zo laag mogelijk te houden voor u.

Onze ervaring en pragmatische aanpak zorgen voor een goede afstemming met u als klant. U kent uw organisatie beter dan wij. Maar onze medewerkers kennen veel (vergelijkbare) processen en omgevingen. Het is goed om tijdens het vooronderzoek te beoordelen welke prioriteit uw behoeften en wensen hebben. Door de intensieve samenwerking tijdens het vooronderzoek maken we een plan waarin we ook de risico’s benoemen.

Tijdens het vooronderzoek vindt een goede afstemming plaats tussen u en onze medewerkers. Naast de prioriteiten wordt ook de capaciteitsbelasting bij uw organisatie en die van onze medewerkers inzichtelijk. Dit alles leidt uiteindelijk tot tijdswinst. En houden we de kosten zo laag mogelijk.


Engage Proces Workshop

Om bedrijfsprocessen in kaart te brengen, te analyseren en te verbeteren, werken we met u samen tijdens onze Engage Proces Workshop. Dit is een slim en praktisch hulpmiddel voor het beter begrijpen, verbeteren en delen van processen.

Activium heeft het hulpmiddel Engage omarmt. En we onderscheiden ons hiermee van anderen. Met Engage lukt het iedere keer weer om alle betrokken medewerkers bij de verandering te betrekken. Zo ontstaat er meer begrip, bedenken we als team wat de beste manier is om het proces te verbeteren. Het is erg belangrijk mensen te betrekken en een gezamenlijk doel te bepalen.


Projectmanagement

Bij complexere projecten is project management onmisbaar. Het implementeren van software vereist een projectmatige aanpak. Onze ervaring is dat een goede projectmatige aanpak de kans tot het succesvol implementeren sterk verhoogd.

Terwijl het projectteam haar werk doet, bewaakt de projectleider de kwaliteit, voortgang en de taken binnen het project. Onze projectmanagers zijn samen met u verantwoordelijk voor de uitvoering van de activiteiten die zijn vastgelegd in het projectplan. Zij bewaken de uitvoering van de taken. En signaleren het wanneer er afwijkingen zijn van wat we met elkaar afgesproken hebben.

Iedereen weet dat er veel komt kijken bij grote veranderingen. Niet altijd eenvoudig en daarom doen we het liever in 1 keer goed.


Hosting / Cloud

Onze software oplossingen bieden we ook gehost aan. Dit kan op diverse manieren:

  • Via private cloud
  • Via publieke cloud
  • Via uw eigen systeempartner

U bepaalt zelf hoe u wilt werken. Eenvoudig als het kan en uitgebreid indien noodzakelijk. Veiligheid staat voorop.

Hosting is veelal ook mogelijk in de cloud omgeving van uw huidige systeempartner. Graag overleggen wij uw wensen en zorgen voor een passende uitvoering.


Consultancy

Activium consultants helpen u rondom uiteenlopende software oplossingen. Vanzelfsprekend beschikken wij over de benodigde functionele en technische kennis. Zodat u maximaal rendement op uw investering in software en consultancy krijgt.

De business consultants begeleiden u en uw team bij alle stappen in het proces; van de implementatie tot en met de nazorg en het beheer. Snel, vakkundig en op een prettige manier.

Het heeft onze voorkeur herhaaldelijk dezelfde specialist in te zetten. Goed te weten dat wij weinig verloop hebben. En u dus vele jaren dezelfde bekende specialist over de vloer krijgt.


Implementatie

Onze ervaren consultants adviseren tijdens de implementatie over de optimale inrichting van uw processen en systemen. De veranderingen bij een implementatie hebben een behoorlijke impact op de organisatie en uw medewerkers.

Dan is het fijn te weten dat ons team honderden implementaties succesvol heeft afgerond. Dat onze klanttevredenheid hoog is, bewijst onze jaarlijks nominatie voor klanttevredenheid bij Exact. Activium gebruikt o.a. Engage Proces en Microsoft DevOps als gereedschap voor succesvolle projecten.

De klantverhalen op onze website zijn natuurlijk ook goed en zinvol om te lezen.


Support en beheer

Software is belangrijk voor uw bedrijfsprocessen. Activium beseft dat als geen ander. U krijgt daarom van ons de maximale ondersteuning op uw investering. Heeft u vragen of problemen, dan staan wij voor u klaar.

Onze klanten waarderen het enorm dat wij via Teamviewer op afstand meekijken. Een snelle analyse en vaak directe de oplossing werkt erg fijn. Zonder onnodige kosten voor de reis naar uw kantoor.


Trainen en opleiden

Een belangrijk onderdeel van elke implementatie is het zorgen voor de juiste kennis bij uw medewerkers. Want u wilt natuurlijk prettig met de programmatuur en de oplossingen werken.

Activium verzorgt meerdere trainingen en opleidingen.

  • Een algemene training waarbij we met een groep gebruikers de stof doornemen.
  • We verzorgen ook een op-maat-opleiding waarbij we meer aandacht besteden aan de bedrijfsspecifieke situatie.

In veel gevallen is onze coaching on the job de meest effectieve manier voor een opleiding. Naast het inrichten van de software dragen we ook zo veel mogelijk kennis over aan uw organisatie. Met deze kennis gaat u zelfstandig aan de slag. En heeft u ons nodig, we zijn bereikbaar voor vragen en vervolgopdrachten.

Dit gebeurt bij u op kantoor, met uw eigen gegevens, op uw eigen tempo.

Het is uiteraard ook mogelijk om naar een van onze kantoren te komen. Zonder afleiding en onderbrekingen is ongestoord trainen dan mogelijk. Dat werkt ook fijn voor uw medewerkers.


Software-ontwikkeling 

Standaard oplossingen hebben onze voorkeur. Soms is er meer nodig, ook dan is Activium uw partner. Er is al veel ontwikkeld door onze specialisten, die ervaring is gewoon in huis. We zorgen graag voor een aangepaste oplossing als de situatie hierom vraagt.


Op de hoogte blijven?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen u graag verder

Meer weten over Exact, add-ons of andere oplossingen? Wilt u een adviesgesprek of een online demo? Neem gerust contact op.