KMM Groep

Tijdwinst is het grote voordeel

KMM Groep

Kennis, Marketing en Media (KMM) Groep is een snelgroeiende en innovatieve bedrijvengroep uit Flevoland met zestien landelijke en deels internationaal actieve bedrijven, verdeeld over vier sterke labels in de zakelijke dienstverlening. Alles in de organisatie voert terug op kennisoverdracht. We spreken Ran Siderius, financieel directeur, over de uitdagingen van dit concern.

Binnen de zakelijke dienstverlening houdt de KMM Groep zich bezig met meerdere labels en zeer veel klanten. Veel mensen kennen KMM Groep van activiteiten binnen het onderwijs, detachering en advies en van de bibliotheek services. De merknamen zijn Karmac, IVIO, Metafoor, Prosu, Pitteloo Capital. Binnen de labels zijn er diverse bedrijven met specifieke (automatiserings)wensen.

De uitdaging

Eén van de taken van Ran Siderius, Financieel directeur KMM Groep en Pitteloo Capital, is om de systemen voor al deze organisaties op orde te krijgen. Met meer dan 450 medewerkers is het van belang dat het personeelsbeleid en alles wat daarbij hoort op orde is.

KMM Groep wilde een aantal processen als CRM, uren schrijven, projectmanagement en projectbeheersing standaardiseren en in Exact Synergy organiseren voor alle bedrijven.

De rol van automatisering

Activium is als implementatiepartner van de Exact producten erg betrokken bij onze organisatie. Activium ontwikkelde Real-HRM en Real-CRM en deze pakketten worden binnen de organisatie gebruikt. Activium opereert als de partner tussen KMM Groep en Exact. Activium levert software en licenties en verzorgt vervolgens de implementatie en de opleidingen en trainingen.

Real-HRM helpt de HR-processen te stroomlijnen en te standaardiseren. Nu de markt en KMM Groep klaar is voor groei is het extra belangrijk om de processen efficiënt en effectief in te richten.

Voor een aantal processen werkt iedereen centraal in Exacy Synergy. Dat dit is gerealiseerd is een hele vooruitgang. De data is centraal in één systeem te vinden voor iedereen. Voorheen had ieder bedrijf een eigen systeem.

Onze organisatie is dankzij Real-CRM en Real-HRM nog effectiever en efficiënter.

De toekomst

Zijn we er? Nee nog lang niet. Er kunnen nog meer zaken en processen worden opgenomen. Dit kan massaler dan nu gebeurt. Maar het blijft een uitdaging om dat te standaardiseren voor verschillende type bedrijven. Een mooie uitdaging. Vanuit KMM Groep en Activium wordt continue gewerkt aan verbetering van de toepassing van de software.

Oplossing(en): Exact Globe | Exact Synergy | Real-HRM | Real-CRM
Ran Siderius
Financieel directeur KMM Groep en Pitteloo Capital
FTE: 450
Branche: Zakelijke dienstverlening
Oprichting: 1998
Vestigingen:15 (o.a. in Lelystad en Dronten)
Delen: