Smakelijk en inspirerend is het verhaal van Boot Koffie. Het familiebedrijf, dat sinds 1973 onder de naam Boot Koffie opereert, heeft meerdere branderijen en een prachtige winkel in Baarn. Boot Koffie staat synoniem eerlijke koffie en voor de beste kwaliteit versgeroosterde koffie.

im_news_boot_logo

De koffiemeester werkt bij uitstek samen met koffieboeren die natuurlijk en biologisch gecertificeerd produceren. Lokaal draagt Boot Koffie bij aan de scholing van de plukkers en hun gezinnen. Daarnaast krijgen de koffieboeren 30% tot 50% meer betaald dan de gangbare marktprijzen.

In Baarn is een eigen winkel gevestigd van waaruit diverse soorten koffie worden verkocht. Er worden workshops georganiseerd waarbij de kunst van het koffiezetten wordt bijgebracht. Eén van de branderijen staat in Amersfoort.

De uitdaging

Eerlijke koffie is het kernwoord bij Boot Koffie. Boot Koffie heeft zich vanaf 1973 ontwikkeld van een klein eenmanszaakje tot een bedrijf met inmiddels 15 werknemers. Ook is er nu een diversiteit aan klanten. De klantenkring groeide van lokaal in het begin naar inmiddels nationaal en misschien zelfs internationaal.

Boot Koffie levert vooral aan de horeca en aan wederverkopers. Maar ook aan zakelijke klanten die Boot Koffie serveren in de kantine. Ook particulieren worden bediend vanuit de website en vanuit de winkel in Baarn.

Mijn uitdaging is om goed financieel inzicht te krijgen. Daar ben ik al geruime tijd mee bezig. We willen meer details boven water krijgen om de sturing beter in te richten.

De rol van automatisering

Exact helpt Boot Koffie met informatievoorziening. Exact Globe zorgt ervoor dat er veel meer kan binnen de organisatie en zorgt dat inzichtelijk is wat er precies waar gebeurt. Hierdoor is betere sturing mogelijk. Bij de afdeling verkoop gebruikt Boot Koffie voor CRM Exact Synergy ter ondersteuning.

Vooral het efficiënt werken is een voordeel voor het bedrijf. Iedereen kan met eigen rechten doen wat hij of zijn moet doen. Het magazijn kan orders zelf afhandelen, een factuur wordt automatisch gegenereerd. Het systeem biedt alle mogelijkheden.

We kunnen intern sneller acteren en er worden minder fouten gemaakt. Dat merkt de klant ook.

In een tijdsbestek van een paar weken is het gehele systeem omgezet. In deze tijd heeft Activium het systeem heel snel geïntegreerd tot volle tevredenheid van Boot Koffie.

Er is daar veel kennis aanwezig. De hulp bij het opstellen van rapportages was uitstekend. We kunnen altijd bellen. Activium schakelt snel en de consultants denken mee. Dat werkt heel prettig.

De toekomst

 

Boot Koffie is steeds op zoek naar beter financieel en logistiek overzicht. Een doel van Boot Koffie is de voorraadadministratie nog beter in kaart te krijgen om zo exact te weten wat er in het bedrijf gebeurt. Men wil continu antwoord op de vraag: “Wat is er aan waarde op dit moment”.

Hoewel binnen het systeem nog niet alles perfect is ingericht, weet ik dat het systeem kan wat we willen. Het biedt alle mogelijkheden om te werken naar minder handwerk en dat is uiteindelijk pure tijdwinst

Update 2020

De webshop van Boot Koffie is een groot succes. De omzet heeft een grote vlucht genomen.