Hesselink Koffie

Minder fouten door juiste automatisering

Hesselink Koffie

Niet alleen koffie, maar het totaalconcept van out-of-home koffie heeft Hesselink Koffie op een volledig eigen manier vormgegeven. Gerrit Hesselink is als DGA de vierde generatie Hesselinks die het familiebedrijf runt met passie. Hesselink is als branderij en productiebedrijf gespecialiseerd in kwaliteitskoffie voor out-of-home markt. Hesselink streeft er naar om een optimaal gevoel van comfort te creëren als iemand Hesselink Koffie drinkt. We spreken Gerrit Hesselink, DGA, over automatisering.

Als verkoopleider is Gerrit Hesselink verantwoordelijk voor 25 medewerkers en de begeleiding van accountmanagers. Daarnaast houdt hij zich bezig met productie en kantoorwerkzaamheden.

Hesselink Koffie benadert koffieproductie en bereiding al 130 jaar vanuit de filosofie dat alles wat je tijd en aandacht geeft beter wordt. Koffie en familie zijn voor Hesselink onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van productie tot bereiding:  iedereen moet gelukkiger worden van koffie. Daarom zien zij toe op een duurzame en eerlijke totstandkoming van kwaliteitsproducten.

Hesselink Koffie is in 1885 begonnen en inmiddels is Gerrit Hesselink de 4e generatie aan het roer. Van origine is het bedrijf koffiebrander, nu levert het een een totaalconcept. Men vult nu een koffiebehoefte in met koffie, koffieapparatuur, servies, suiker, melk en het koekje. Hesselink biedt een breed assortiment machines met een goed advies daarbij. Alleen zo kan de klant de beste keuze maken. Met klanten in horeca en kantoren bedient Hesselink zo’n 1.500 klanten.

In de jaren ‘60 kwam de switch naar de out-of-homemarkt. Nu zijn we duidelijk gespecialiseerd in kwaliteitskoffie. Thuis is de consument inmiddels toch ook verwend, dus op kantoor in de horeca wil men ook een representatief bakje serveren. Dat hoort bij de kwaliteitsuitstraling van het bedrijf.

De uitdaging

De ambitie van Hesselink is niet zozeer groei, maar kwaliteit boven kwantiteit. Dat is alles soepel te laten verlopen. Op rolletjes zo gezegd. Met tevreden klanten, een goede omzet en een goede winstgevendheid. De slogan “Hesselink schenkt geluk” vertaalt zich in koffie van een duurzame herkomst, mensen die plezier hebben in hun werk, zowel in ons eigen bedrijf als bij onze klant. Automatisering moet hierin ondersteunen.

De rol van automatisering

Door Exact Globe staan cijfers op de juiste plek. Voor de controle en uitvoering van de boekhouding is dit essentieel. Er is compleet overzicht over de betalingen. Drie jaar geleden is Hesselink met Exact Synergy gestart om de processen voor het team van vertegenwoordigers te verbeteren. Exact Synergy heeft ervoor gezorgd dat het geheel overzichtelijker is, lopende zaken zijn in beeld. Zo houdt Gerrit zelf een vinger aan de pols bij de status van prospects en trajecten.

Accountmanagers hebben beter inzicht en overzicht. Alle relevante documenten zijn centraal te vinden. Up-to-date informatie is altijd beschikbaar. Bijzonderheden bij klanten worden direct geregistreerd. De CRM app wordt gebruikt om ter plaatse alles na te kijken. Als een order wordt genoteerd, is de procedure beter gestructureerd. Het proces loopt daardoor efficiënter en de foutkans is een stuk minder groot. Er is meer structuur voor iedereen. De Reporting Services tool gebruiken we om tabellen met omzetgegevens te genereren. De sales status is altijd exact bekend en de top 10 klanten zijn in beeld. Een heel uitgebreide managementtool. De accountmanager ontvangt een alarm als een klant binnen zijn reguliere bepaalde bestelcyclus niet bestelt. Een mooi controle mechanisme waar de klant direct voordeel van heeft.

De toekomst

Hesselink wil een online webshop inrichten voor klanten om bestellen meer visueel, effectief en eigentijds te maken. Dit past ook bij het streven naar duurzaamheid en een paperless office. Men wil meer smart werken en alles wat kan zover mogelijk automatiseren.

Wij hebben wensen en ideeën over het automatiseren van onze bedrijfsprocessen. Van een partner vragen wij dit om te zetten in het inrichten en het instellen van diverse systemen. De trajecten vragen soms veel tijd, dus plannen en een goede samenwerking is belangrijk. Activium denkt en werkt goed mee en zet onze ideeën om in gewenste oplossingen.

Oplossing(en): Exact Globe | Exact Synergy | tools
Gerrit Hesselink
Directeur
FTE: 25
Branche: Productie koffie
Oprichting: 1885
Vestiging: Hoofdkantoor Winterswijk, distributiecentra Amsterdam en Tilburg
Delen: