Lekkerkerker

Het inzicht in onze goederenstroom geeft meer bedrijfszekerheid

Lekkerkerker

Als controller beheert Rinus Pruijsten al tien jaar 14 administraties in dit internationaal opererende oerhollandse bedrijf. Een prachtige organisatie waarin alles draait om maar één ding; zuivel.

De Lekkerkerker Groep bestaat uit meerdere bedrijven die actief zijn in de zuivelindustrie. Een belangrijk deel van de organisatie bestaat uit zuivelverwerkende productiebedrijven. Zowel onder private label en onder het merk Zuivelmakers levert Lekkerkerker toetjes aan de retail. Lekkerkerker levert zuivel aan retailer, industrie en foodservices. Men bedient de zuivelindustrie wereldwijd met de machines met een complete fabrieksinventaris of één machine.

Duurzaamheid is de rode draad in alle legio zaken die veranderd zijn. Met veehouders uit het Groene Hart zijn er voor de aanlevering van duurzame melk contracten afgesloten. Door het volledig reviseren van gebruikte machines is duurzaam hergebruik mogelijk.

Het bedrijf Kasi Food is een smeltkaasfabriek waar op een duurzame manier kaas wordt herverwerkt voor de industriële markt en producten als smeerkaas, kruidenboter en gevulde brie’s fabriceren voor o.a. de retailmarkt.

De uitdaging

Rinus Pruijsten is binnen de Groep bezig met Finance & Control, HR en ICT. De uitdaging is in de inventiviteit van het bedrijf meegaan. Er is geen dag hetzelfde. Momenteel richt het bedrijf een nieuwe tak (auctions) op waarbij ze zich richten op het veilen van zuivelmachines. Op de afdeling controlling ligt de uitdaging om de internationale en fiscale uitdagingen aan te gaan. In het team van vier personen wordt gestuurd op cijfers, met name voor de nieuwe directie. Het applicatiebeheer van Exact ligt ook intern, zodat de software gebruikt wordt waar zij voor bedoeld is. Men is steeds op zoek naar verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen.

De rol van automatisering

Het inzicht in de goederenstroom geeft meer bedrijfszekerheid. Men kan vertrouwen op de secuurheid van de voorraad. Voorraadinventarisatie is sneller en nauwkeuriger. En menselijk falen is hiermee voorkomen. Met name door de vraag van grotere spelers die bijvoorbeeld werken met EAN-codes is een goed werkend systeem nodig.

Door de toepassing kan men nauwkeurig werken op de werkvloer. Er is geen handmatige invoer meer nodig waardoor er minder hoeft te worden gecorrigeerd. De analyse is betrouwbaarder. Er worden meerdere tools (waaronder Sumatra) gebruikt om ook rapportages naar de hand te zetten.

Activium speelt een heel grote rol. Zonder Exact partner geen Exact in huis. Activium denkt mee en begeleidt bij implementaties. We zitten goed bij Activium en ik voel me begrepen.

De toekomst

Lekkerkerker wil in de nabije toekomst WMS en Shop Floor Control software implementeren bij andere takken. Ook wordt de telefooncentrale gekoppeld aan Exact Synergy. Qua administratie wil men een stap verder in het digitaliseren. Denk aan inkoopfacturen en het digitaal fiatteren.

Daarnaast wil men meer centraal gaan werken met de database. Er wordt al gewerkt met CMDM maar de wens is een adequaat CRM systeem te implementeren voor al de bedrijven. Het softwarepakket wat de kwaliteitsafdeling gebruikt voor productdeclaraties moet koppelen met Exact Globe waarbij Exact Globe een leading rol gaat krijgen. Doel hiervan is een efficiencyslag behalen omdat er nu nog veel dubbel en handmatig werk verricht wordt op die afdeling.

 

Oplossing(en): Exact Globe | Exact Synergy | WMS | Shop Floor Control | Service Management | Elvy | Sumatra | X-Connector | Orbis
Rinus Pruijsten
Controller
FTE: 189
Branche: Productie / Groothandel
Oprichting: 1996
Vestigingen: Lopik
Delen: