New Edition logo

New Edition Home is sinds 2014 actief op de markt van servies en woonartikelen. Momenteel is New Edition Home internationaal opererend in ruim 60 landen. Wij spreken managing director Niels Seuren over het succes van deze divisie.

Vanaf 1 juli 2014 heeft New Edition haar bedrijfsactiviteiten uitgebreid met de divisie ‘Home’. De divisie ‘Home’ is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van gelicenseerde producten en concepten op het gebied van wonen. Hierbij kunt u denken aan serviezen, keuken-, tafel-, woontextiel en accessoires. En dan kan het gaan om gelicenseerde, no-label of custom made producten. Vanaf de start maakt het merk Pip Studio onderdeel uit van de merkenportfolio van New Edition Home. Hiernaast is ook het bekende merk vtwonen opgenomen in de merkenportfolio.

Als groothandel ontwikkelen, produceren en verkopen ze artikelen voor binnen- en buitenland. In Nederland zijn diverse verkooppunten als de Bijenkorf en Loods 5. De artikelen van Pip Studio zijn verkrijgbaar van Zweden tot Libanon waardoor New Edition Home direct een internationaal opererende organisatie is. Distributeurs in het buitenland opereren veelal onder eigen naam.

De uitdaging

Met name op het gebied van export gaat het bedrijf een behoorlijke groei door. Inmiddels is men in meer dan 60 landen actief met de verkoop. Niels Seuren is voornamelijk bezig met de verkoop en strategie van de onderneming. Hierbij ligt de focus op het financiële aspect en de algemene zaken.

Mijn uitdaging is er steeds weer voor te zorgen dat we een inspirerende en commerciële collectie weten te leveren. We willen continue de klanten van onze klanten weer verrassen om een goede doorverkoop te bewerkstelligen.

De rol van automatisering

Als bedrijf gelooft New Edition Home dat mensen moeten doen waar ze goed in zijn. Software ontwikkeling is niet de core business dus daar laten ze zich graag in bijstaan door experts. Daardoor is er meer tijd voor de core business.

Het fijne van Exact Globe is dat het een goed werkbaar basisprogramma is. De software is heel eenvoudig te bedienen en makkelijk op te pakken. Uitbreiding kan per module wanneer je als onderneming een stap wilt maken.

Een aantal zaken zijn geoptimaliseerd in Exact Globe. Waaronder het inlezen van gegevens, waar voorheen een artikel handmatig werd ingevoerd of gewijzigd met alle kenmerken (400 artikelen per seizoen) leest het systeem dat nu automatisch in met X-Connector. Er is al met al een enorme tijdslag gemaakt. EAN codes kunnen nu geautomatiseerd worden gegenereerd. Doordat deze processen zijn geautomatiseerd, worden minder fouten gemaakt.

De consultant van Activium, Paul-Bart Veenboer ondersteunt bij datgene wat klantspecifiek is gemaakt, zoals de rapportagetool Sumatra. Met name voor de afdeling verkoop is dit een groot gewin.

Wij zijn een bedrijf dat hecht aan het opbouwen en handhaven van relaties. Kernwaarden als eerlijk bedienen en open en eerlijk communiceren zijn ons heilig. Onze consultant past hier bij. Hij brengt onze wensen tot uitvoer en vertaalt behoeften in oplossingen. We hebben een sterke relatie met elkaar. Hij weet wat wij nodig hebben en is hierin bijna één van ons team.

Update 2021

New Edition Home heeft intussen de automatisering verder ontwikkeld. EDI is in gebruik, ze werken met App4Sales voor sales waarmee orders worden geschreven voor klanten. Deze orders schieten daarna vanzelf het systeem in. Orbis BPA is in gebruik en van Sumatra maakt men nog intensiever gebruik. Recent is ook Payt voor debiteurenbeheer gekoppeld aan Exact. De resultaten zijn veelbelovend.

In de tussentijd is ook een mooie bedrijfsfilm gemaakt. Deze vindt u via https://neweditionhome.nl/nl/Bedrijfsfilm