Verbunt Verlinden is al meerdere generaties een toonaangevende Nederlandse wijnimporteur met merknamen als Graham’s Port, Bodegas Salentein, Champagne Bollinger, Bodegas Ramón Bilbao. Joseph Antonius Verbunt is de grondlegger van Verbunt Wijnkopers. In 1844 begon hij in Tilburg een zaak in tabak, wijn en gedistilleerd. De daaropvolgende generaties Verbunt deden succesvol zaken als wijnimporteur en in gedistilleerde dranken. Frans Verbunt verkocht het bedrijf in 2010 aan het familiebedrijf Salentein Holding van Mijndert Pon. In 2018 zijn Verbunt Wijnkopers en Verlinden Drink & Discover samen verder gegaan onder de naam Verbunt Verlinden.

Verbunt Verlinden richt zich op groothandel, horeca, en onafhankelijke wijnspeciaalzaken, o.a. via het unieke reeds 40 jaar oude succesvolle Wijnkring concept.

De uitdaging

De missie is om dé wijnmerkenleverancier van Nederland te worden. Verbunt Verlinden legt hierom de focussen op sales en marketing.

Het doel is met het bedrijf voorop te lopen binnen de snelle maatschappelijke ontwikkelingen waar internet en e-commerce niet meer weg zijn te denken. Binnen een traditioneel landschap waarin de wijnbranche vaak nog acteert, is het aan Verbunt Verlinden om zichtzelf verder te onderscheiden.

De rol van automatisering

Na de overname door Salentein in 2010 is in 2011 een nauwere samenwerking gestart op gebied van automatisering met Salentein Company in Nijkerk. Voor Verbunt Verlinden betekende dit de overgang naar Exact Globe en later Exact Synergy. De procesgestuurde afdelingen Inkoop en Logistics & Services werken met Globe waarin vooral het traject van order tot factuur centraal staat. Finance werkt veel met de rapportagesystemen, waarvan er diverse zijn gebouwd door Activium vanwege het specialistische karakter. De koppeling tussen Exact en Magento, noodzakelijk voor de verkopen via de webshops, is een traject dat Marketing aanstuurt. De buitendienst werkt vooral in Exact Synergy, hier worden bezoek rapportages ingevoerd, klantgegevens opgehaald en geactualiseerd en afspraken in het systeem gezet.

Exact Synergy fungeert ook als intranet. Op de homepage worden dagelijks nieuws, perspublicaties en belangrijke zaken als voorraden en binnenkomende wijnen gepubliceerd zodat iedereen direct op de hoogte is en het telefoonverkeer naar kantoor aanzienlijk is teruggelopen.

Onze Activium consultant denkt actief met ons mee in de ontwikkeling en het verbeteren van processen van Exact. Op ons verzoek of op initiatief van Activium, werken we aan een dynamisch partnership. We werken meer dan tien jaar samen en onze automatisering ondergaat continue veranderingen en verbeteringen.

De toekomst

Verbunt Verlinden werkt momenteel aan een nieuw voorraadbeheersysteem. Men werkt nog te veel handmatig. Met zo’n 800 producten is hier veel winst te behalen. Zoals het er nu naar uitziet levert een standaardmodule slechts beperkt voordeel, dus is een tailor-made traject gestart in samenwerking met de holding en de consultant.

Tevreden zijn we eigenlijk nooit, want er valt nog zoveel te verbeteren in deze snel veranderende maatschappij. Dus zullen we verder bouwen aan de optimalisatie van onze automatisering, samen met de holding en onze Exact partner die gelukkig heel goed begrijpt waar we naar toe willen.