Paul van Dijk regelt de financiële zaken, rapportage, calculaties, automatisering en logistieke organisatie voor Zinzi. Het bedrijf is een groothandel in sieraden, met het eigen merk Zinzi. Zinzi is vooral bekend van de grote reclame-uitingen met Kim, Fatima en Lieke.

Zinzi sieraden worden geleverd aan een groot dealernetwerk in Nederland, België en Luxemburg en daarnaast geëxporteerd naar circa 15 landen. Tegenwoordig wordt het ook rechtstreeks aan consumenten geleverd.

De uitdaging

De uitdaging van de organisatie is het merk Zinzi verder uit te bouwen in een lastige markt.

De rol van automatisering

Exact Globe is het basispakket waaraan de webshop is gekoppeld. Hierbij maakt Zinzi intensief gebruik van Autodoc als hulpmiddel tegen Exact aan. Denk hierbij aan documenten als pakbonnen, facturen, herinneringen, artikeletiketten, debiteurenetiketten die hiermee zowel digitaal en als hardcopy worden gegenereerd.

Activium is de partij die Exact in korte tijd voor de organisatie heeft geïmplementeerd. Daarbij is optimaal rekening gehouden met bedrijfsspecifieke wensen door het programmeren van maatwerk. Daarnaast begeleidt Activium de organisatie met regelmaat als er nieuwe projecten op stapel staan, zoals recent het koppelen van een nieuwe website aan Exact Globe.

Wat Exact betreft, zijn we uitermate tevreden over de eenvoudige manier waarop snel inzicht kan worden verkregen in alle bedrijfsprocessen en -resultaten.

Voorheen was inzicht verkrijgen een uitdaging voor het bedrijf aangezien er gewerkt werd met twee afzonderlijke pakketten, een financieel en een logistiek pakket.

Het op elkaar doen aansluiten van beide systemen was erg lastig. Ten aanzien van Activium zijn we met name blij met de mate waarin men zich heeft verdiept in onze organisatie waardoor Exact precies op maat gesneden kon worden voor onze organisatie. Tevens zijn wij uitermate te spreken over de kennis en deskundigheid van de medewerkers van Activium.