Exact Online

Hoe volledig is uw administratie

Wanneer en voor wie is Exact Online nu echt interessant?

Gepubliceerd op 3 juni 2020

De afgelopen jaren is Exact hard gegroeid met de oplossingen van Exact Online. Niet voor niets werken er veel accountants en 500.000 bedrijven met Exact Online. Onze adviseurs zijn op de hoogte van de mogelijkheden van Exact Online voor het kleinbedrijf. En natuurlijk is er veel kennis van Exact Globe en Synergy Enterprise voor bedrijven die in omvang of wensen niet bij Exact Online passen.

Het is niet altijd gezegd dat alleen de omvang van een bedrijf ons advies bepaalt. Vaak is dit ook afhankelijk van de branche of welk administratief proces we automatiseren. We hebben bijvoorbeeld bedrijven die diensten verlenen. Daarbij registreren 50 of meer medewerkers hun uren in de uren app of via de browser. Dit leidt dan tot facturatie van de uren. Dat past prima bij Online Uren & Facturen. Of bij de mogelijkheden van Project & Contract Management als er veel wordt gewerkt op basis van projecten. Bij zulke bedrijven zijn medewerkers veelal onderweg of bij klanten op locatie aan het werk. Dan is werken via een app of browser op tablet, smartphone of laptop echt fantastisch.

Van oudsher zijn veel klanten van Activium handelsbedrijven. Onze klantverhalen zijn hiervan het bewijs. Exact heeft nu eenmaal mooie oplossingen voor handelsbedrijven en het marktaandeel is heel hoog. Dit past dus goed bij bedrijven die goederen verkopen, inkopen, ontvangen en leveren (de logistieke processen) – dus daar waar producten door het bedrijf gaan. Ook gecombineerd met productieprocessen.

Bij klanten die veel orders en duizenden artikelen in het assortiment hebben of die met meer uitgebreide prijslijsten/prijsafspraken werken, past normaliter Exact Globe (Groothandel )het beste. Dit zijn simpelweg  grotere bedrijven die meer wensen hebben met een hogere complexiteit. De stabiliteit, het gebruik van een eigen Microsoft SQL omgeving en het feit dat er veel oplossingen rondom Exact Globe opereren zijn enkele redenen waarom Exact Globe dan de beste keuze is.

We komen situaties tegen waar een verouderde Windows server in gebruik is. En soms ook alleen voor Exact. Dan is het een perfect moment op te analyseren of Exact Online past. Geen eigen server, beveiliging en back-up worden geregeld. Dat is erg prettig natuurlijk en een zorg minder als u kiest voor Exact Online.

Bij Activium krijgt u het beste advies waarbij we de mogelijkheden van Exact Online en Exact Globe/Synergy met elkaar vergelijken. Deze vergelijking verzorgt normaliter een van onze adviseurs. Er zijn geen kosten aan verbonden. Een goed advies betaalt zichzelf terug is onze opvatting.

Activium is partner van Exact en adviseert en implementeert Exact Online, Exact Globe en Exact Synergy Enterprise.

Vond je dit interessant?

Geen belangrijke updates missen? Schrijf in voor onze nieuwsbrief!

Delen: