Als u Stefan Nix observeert in zijn dagelijkse werkzaamheden dan ziet u een bevlogen, toegewijde en ervaren consultant. Hij is al lange tijd werkzaam binnen de “Exact-wereld” en bedient een aantal grotere klanten die hem zeer trouw zijn. Stefan zet zich vol overgave in op de trajecten die hij uitvoert, alleen of met collega’s.

Ik vind het belangrijk dat afspraken worden nagekomen en zal net dat stapje extra zetten, zodat deadlines ook daadwerkelijk behaald worden.

Zijn opleiding genoot Stefan in Rotterdam, alwaar hij in 1994 afstudeerde als doctorandus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, studierichting bedrijfseconomie. Aansluitend is hij in de ICT gaan werken en kwam hij terecht bij Exact Automatisering in Delft. Sindsdien stroomt het rode Exact-bloed door zijn aderen.

Specialisme

Na de nodige inhoudelijke ervaring op te hebben gedaan op de helpdesk, werd hij consultant binnen de werkmaatschappij Training & Consultancy. In deze functie kwam Stefan bij veel verschillende bedrijven, zowel wat grootte als wat sector betreft. In de jaren bij Exact was hij vaak over de grens te vinden, op internationale klussen in Europese landen, maar ook daarbuiten. Exotische landen als Marokko, Nepal, Costa Rica, Burkina Faso en Zuid-Afrika vormden bestemmingen waar de implementatietrajecten hem brachten.

De job van consultant past hem als geen ander, al is hij de laatste jaren wel dichter bij huis te vinden. Sinds 2001 is Stefan in het dealerkanaal van Exact actief als consultant en vanaf 2004 onder de vlag van Activium. De Activium organisatie past hem uitstekend. Deze biedt hem een netwerk van collega’s wat gepaard gaat met zowel kennisoverdracht als vriendschap. Het geeft hem een bijzondere binding met voldoende ruimte voor zelfstandigheid.

In zijn vrije tijd kun je Stefan aantreffen bij diverse sportactiviteiten. Hij gaat regelmatig hardlopen in de bossen en in het winterseizoen naar de schaatsbaan voor een flink aantal rondjes. Maar zijn grootste sportieve passie is toch wel het golfspel. Geen single handicap, maar toch in staat om een mooie ronde te lopen. Wonend in het midden van het land geniet hij graag van een mooi glas wijn, een lekker diner en het maken van mooie reizen.