Consultancy

Wil je meer uit je bedrijfssoftware halen? Wil je meer controle en overzicht over de bedrijfsprocessen? Het team van Activium bestaat uit zelfstandige, ondernemende consultants met allround en specialistische kennis van Exact Software en aanverwante producten. Afhankelijk van de vraag zetten we de juiste persoon met de juiste kennis in. Het heeft onze voorkeur bij één bedrijf dezelfde specialist in te zetten. Goed om te weten dat wij weinig verloop hebben. Je kunt dus vele jaren van de zelfde bekende consultant gebruik maken.

Implementatie van veranderingen

Activium consultants helpen rondom uiteenlopende software vraagstukken en veranderingen binnen jouw organisatie. Vanzelfsprekend beschikken wij over de benodigde functionele en technische kennis van software oplossingen. Afhankelijk van je wensen gaat onze consultant aan de slag met de implementatie van een optimale inrichting van de processen en systemen in jouw organisatie. Dit doen we in samenwerking met jullie medewerkers. De consultants begeleiden het team bij alle stappen bij deze veranderingen komen kijken; van de implementatie tot en met de nazorg en het beheer. Snel, vakkundig en op een prettige manier.

Engage Process

Om bedrijfsprocessen in kaart te brengen, te analyseren en te verbeteren, maken we gebruik van Engage Process. Dit is een slim en praktisch hulpmiddel voor het beter begrijpen, verbeteren en delen van processen. Activium heeft het hulpmiddel Engage omarmd. En we onderscheiden ons hiermee van anderen. Met Engage lukt het iedere keer weer om alle betrokken medewerkers bij de verandering te betrekken. Zo ontstaat er meer begrip, bedenken we als team wat de beste manier is om het proces te verbeteren. Het is erg belangrijk mensen te betrekken en een gezamenlijk doel te bepalen.

Vooronderzoek

Een vooronderzoek, ook wel een toepasbaarheidsonderzoek genoemd, is een prettige manier om een traject te starten. Aan de hand van jouw wensen en behoeften definiëren we gezamenlijk de prioriteiten. De consultant kent de mogelijkheden en de beperkingen van de toegepaste software. Tijdens het onderzoek brengen we de (toekomstige) knelpunten in kaart, benoemen de risico’s en beantwoorden het vraagstuk of de toe te passen software de juiste is.

We zorgen voor een goede afstemming met de klant. Een vooronderzoek levert in een later stadium veel tijdswinst op en voorkomt niet voorziene en onaangename verrassingen.

Trainingen

De veranderingen bij een implementatie kunnen een behoorlijke impact hebben op jouw organisatie en medewerkers. Naast het inrichten van de software dragen we al tijdens het implementatietraject zo veel mogelijk kennis over aan de medewerkers.

In veel gevallen is onze coaching on the job al een effectieve manier om medewerkers te trainen. Aanvullend verzorgen we trainingen voor groepen gebruikers of voor individuele personen. In een op-maat training besteden we aandacht aan de bedrijfsspecifieke situatie en bedrijfsprocessen. Natuurlijk kunnen we ook algemene software trainingen verzorgen.

Adviesgesprek

Een adviesgesprek is een prima startpunt voor een verbetertraject van een organisatie. Door het stellen van de juiste vragen gaan bij veel organisaties de ogen op. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Tijdens dit gesprek bespreken we samen de situatie bij jouw bedrijf. Wat kan of moet er beter?

Verplichtingen? Nee, die zijn er niet, ons eerste adviesgesprek is vrijblijvend. Uit dit gesprek haal je wat voor jou interessant is. En wellicht blijkt dat je de hulp van Activium uitstekend kunt gebruiken. In dat geval maken we een voorstel voor een vervolg.

Ben je op zoek naar...

  • meer controle over bedrijfsprocessen

  • overzicht houden over data en bedrijfssystemen

  • automatisering inzetten om bedrijfsdoelen te halen

  • een betrouwbare partner die helpt met persoonlijk advies en implementatie?