Er zijn veel ontwikkelingen rondom de diverse Exact versies. Exact heeft veel functionaliteit ontwikkeld en in 2023 is veel nieuws te melden over o.a. de introductie van de Exact Online Premium edities en Exact Globe+.

De ingebruikname van de vernieuwde Exact Globe+ versies komt langzamerhand echt op gang bij onze klanten. Eerst de kleinste licenties en later de meer uitgebreide. Zoals met bijna iedere introductie gaat het minder snel dan gehoopt en vinden we hier en daar nog wat fouten in de software terug. Gelukkig reageert het ontwikkelteam van Exact snel en komen er regelmatig verbeterde versies beschikbaar.

In 2022 hebben we veel implementaties van Exact Online uitgevoerd  bij onze kanten. Over het mooie resultaat van het grote aantal implementaties lees je onderin dit blog.

Onze consultants assisteren onze klanten met de diverse versies zoals Exact Online Handel en Productie. Het aantal bedrijven met de Boekhouden versie neemt toe, en dan vooral ook bedrijven die meer dan 10 administraties/bedrijven in de software voeren. De rekening courant opties en de steeds betere Bankieren – het zogenaamde No Hands Accounting – mogelijkheden ervaren bedrijven als erg plezierig om mee te werken. Digitaal (btw) aangifte doen is ook erg prettig. Exact heeft recent Debiteurenbeheer geïntroduceerd voor Exact Online. Zeker een interessante optie om de herinneringen automatisch via scenario’s te versturen.

We hebben de afgelopen jaren gezien dat E-Commerce bedrijven hard zijn gegroeid. Bedrijven met omni-channel verkoop via diverse marketplaces zoals Bol.com, Marktplaats en Amazon. Het aantal orders, transacties en mutaties zijn in zo’n omgeving hoog. Soms duizenden per dag. Vaak zijn dit bedrijven die gestart zijn met Exact Online Handel. Ze zijn tevreden met de mogelijkheden van Exact Online. Gaandeweg krijgen zulke bedrijven wel meer wensen die Exact nu mogelijk maakt met de introductie van de diverse Premium versies.

In het kort zijn dit de voordelen van de Premium versies:

  • Prestaties – snelheid aanpasbaar en geschikt voor grotere aantallen
  • Slimme Procesautomatiseringen – RPA/BPM opties – If Then Else condites toevoegen
  • Inzichten met MS Power BI dashboards – integratie binnen EOL
  • De mogelijkheid om eigen velden, menu’s en meer toe te voegen
  • Geavanceerde functionaliteit, uitgebreidere MRP opties en voorraad optimalisatie/reservering

We zien een trend dat bedrijven nauwelijks nog eigen servers aanschaffen. Het gebruik van gehoste servers in datacenters en Azure is de standaard tegenwoordig. Is je bedrijf toe aan het vervangen van servers, dan is het een uitstekend moment te onderzoeken of de software nog past bij de behoefte van je bedrijf. Omdat Exact veel tijd en aandacht schenkt aan het moderniseren van de versies en goed luistert naar  gebruikers is er veel te kiezen: Exact Globe+, Exact Synergy en Exact Online (Premium).

Er is bij Exact dus meer keuze dan ooit in bedrijfssoftware. Activium helpt graag met het maken van de juiste keuze. Omdat Activium gecertificeerd (en Gold) Partner is Exact, zijn we in staat het best passende advies te geven. En Activium is daarin succesvol, want we zijn genomineerd voor Exact Partner van het Jaar.

Informeer vrijblijvend naar alle mogelijkheden, bij één van onze teamleden of via het contactformulier.